Lees hier het BLOG van Jackz Men Care

Lees hier het BLOG van Jackz Men Care

Tips voor tegen een razor burn

Image removed.

Last van een branderige, rode en jeukende huid na het scheren? Dan heb je last van een razor burn. Wil je hier meer over weten en vooral hoe je het kan voorkomen? Lees dan snel verder.

Artikel verder lezen »

Merken uitgelicht: Reuzel

Image removed.

Reuzel is een merk dat afkomstig is uit Rotterdam. Het is bedacht door Leen en Bertus, oprichters van Schorem Barbiers. Lees snel verder om meer te leren over dit merk.

Artikel verder lezen »

Kom meer te weten over scheerzeep

Image removed.

Voor de mannen die niet bekend zijn met nat scheren, is scheerzeep misschien nog een onbekend onderwerp. Lees daarom snel verder om meer te leren over scheerzeep.

Artikel verder lezen »

Launchparty Hawkins and Brimble

 • Geplaatst op 26 April 2017
 • 0

Image removed.

Met het team van Jackz werken we samen met Hawkins & Brimble. We waren de eerste die dit merk in Nederland online beschikbaar stelde. Dit omdat wij vinden dat we dit mooie en betaalbare producten geschikt zijn voor jullie. 

Onlangs is Hawkins & Brimble officieel gelanceerd in Nederland waarvan we een impressie hebben.

Artikel verder lezen »

Alles wat je moet weten over scheerkwasten

Image removed.

Het is heerlijk om je baard voor het scheren in te smeren met scheerzeep. Maar wat is de beste manier om een scheerkwast te gebruiken en welke soorten zijn er allemaal? Lees het hier.

 

Bel gratis voor advies:  0251 342 008 

 

Het is heerlijk om je baard voor het scheren in te smeren met scheerzeep. De combinatie van water en scheerzeep zorgt ervoor dat je baard water opneemt en vasthoudt. Doordat je baard vochtig is, worden de baardharen dikker en zachter. Hierdoor gaat je baard rechtop staan en kan je de haren makkelijker afscheren. Maar wat is de beste manier om een scheerkwast te gebruiken en welke soorten zijn er allemaal? Lees het hier.

 

Hoe zorg je ervoor dat je je scheerkwast optimaal gebruikt?

Je kan je scheerkwast gebruiken met alleen water, maar het is fijner om dit te doen in combinatie met scheerzeep. Zorg dat je de scheerkwast eventjes in een bakje lauwwarm water legt, zodat deze kan weken en maak de kwast vervolgens een beetje droog. Let op: niet helemaal droog, want dan kan je de zeep niet meer goed aanbrengen.

 

Voordat je begint met scheren zorg je ervoor dat je huid goed gereinigd is. Leg bijvoorbeeld een warme, natte handdoek op je gezicht. Hierdoor zorg je ervoor dat je huid niet geïrriteerd raakt door het scheren. We raden ook een fijne reinigingsgel aan. Smeer vervolgens de zeep op je scheerkwast, beweeg de scheerkwast met snelle bewegingen over je gezicht. Als je dit in cirkels doet komt er extra veel schuim. Laat het schuim even intrekken en je kan moeiteloos scheren. Het is wel belangrijk om de scheerkwast goed uit te spoelen en hem omgekeerd op te hangen om schimmel tegen te gaan.

 

Welke haren zijn het beste voor een scheerkwast?

Er is een aantal verschillende scheerkwasten op de markt en deze lopen heel erg uiteen qua prijs en kwaliteit. Zo heb je kwasten van €5,- maar ook van €100,-. Het verschil zit hem in het soort haren dat wordt gebruikt bij de kwast. Je hebt drie soorten haren die worden gebruikt, namelijk synthetisch, varkenshaar en dassenhaar.

 

 1.  Synthetisch

Synthetische haren zijn de goedkoopste van de drie. De haren zijn heel goedkoop om te produceren en dat zie je ook terug in de prijs. De haren houden niet veel vocht vast en produceren ook niet veel schuim. De haren zijn wel net zo zacht en elastisch als de kwast met dassenhaar. Mocht je een allergie hebben voor dieren, dan raden wij het aan om een synthetische kwast te nemen omdat dit de kans verkleint op huidirritatie.

 

 1. Varkenshaar

Een kwast van varkenshaar is een goedkopere variant van de kwast met dassenhaar. Het varkenshaar houdt veel beter vocht vast dan de synthetische variant. Hierdoor produceert de kwast dus ook meer schuim. De kwast voelt wel een stuk harder aan, omdat de haren namelijk stugger zijn dan de synthetische variant. Deze kwast is ideaal voor mensen die kwaliteit zoeken maar niet gelijk erg veel geld willen besteden.

 

 1. Dassenhaar

De meest kwalitatieve kwasten zijn gemaakt van dassenhaar. De haren zijn enorm zacht en nemen veel vocht op, waardoor er veel schuim geproduceerd wordt. Doordat er van de das niet veel haar komt, zijn deze kwasten relatief duur.

De dassenhaarkwasten zijn in drie verschillende varianten verkrijgbaar. Zo heb je de Silvertip: dit is de scheerkwast met de hoogste kwaliteit. Deze zachte haren komen van de nek en rug. Daarna komt de Super Badger: dit zijn ook haren van topkwaliteit die alleen van de rug van de das komen. Als laatste heb je de Best Badger: deze haren komen vanaf de buik van de das. Deze zijn een stuk dikker en steviger waardoor dit dan ook de goedkoopste variant is van de dassenhaarkwasten.

 

Scheerkwast schoonmaken

Tenslotte is het erg belangrijk om je scheerkwast regelmatig schoon te maken. Onderstaand stappenplan helpt je hierbij:
 

 1. Vul een glas of beker met warm water en een beetje afwasmiddel.
 2. Beweeg de scheerkwast draaiend door het glas en druk hierbij de haren tegen de bodem zodat ook de aanzet van de haren goed wordt gereinigd.
 3. Laat het zeep hierna nog een minuut inwerken en spoel de kwast goed uit.
 4. Spoel het glas goed om en vul deze met warm water en een klein beetje (natuur)azijn. Herhaal stap 2 en laat vervolgens de kwast nog 20 minuten inweken. Let op dat de houder niet in het mengsel staat, dit kan ‘m namelijk aantasten.
 5. Spoel de kwast vervolgens goed schoon en was de haren eventueel nog na met een milde shampoo.
 6. Laat de kwast vervolgens hangend met de haren naar beneden drogen.