Shavette

Wat is een shavette?

Het is een traditioneel, klassiek scheermes dat je kunt open- en dichtklappen. Een belangrijk onderdeel van de shavette zijn de verwisselbare mesjes. Deze kun gemakkelijk nabestellen en verwisselen. Het verwisselen van deze mesjes is erg makkelijk. Een shavette is perfect om te oefenen met het scheren met een professioneel scheermes. Ze zijn goedkoper dan een open scheermes en je kunt er op je eigen tempo mee oefenen.

Hoe gebruik ik een shavette?

Dit scheermes gebruik je bij het natscheren. Zorg ervoor dat je haren van tevoren zacht zijn door bijvoorbeeld eerst te douchen of door een warme vochtige handdoek op je gezicht te houden. Dan breng je met een scheerkwast wat sheerzeep of scheerolie aan op je gezicht. Nu kun je met de shavette gaan scheren. Zorg ervoor dat het mes met een hoek van 30 graden op je gezicht staat om wondjes te voorkomen.

Verschil met een open scheermes

Het voornaamste verschil met een open scheermes is dat de shavette standaard komt met verwisselbare mesjes. Een open scheermes heeft alleen bij uitzonderingen een verwisselbaar mesje. Een open scheermes wordt ook door de professionele barbiers gebruikt en het is een scheermes dat erg lang meegaat. Een shavette is een goedkopere versie om mee te oefenen voor het echte, traditionele scheren.

Vragen? Voor advies kun je ons altijd mailen of bellen op werkdagen tussen 09:00 uur – 17:00 uur.

Shavettes koop je bij Jackz.nl – Advies nodig? Bel ons op 085-0600750.

Lees meer