Open Scheermes

Wat is een open scheermes?

Een open scheermes is een klassiek scheermes dat vroeger erg veel werd gebruikt. Het bestaat uit één deel en je kunt het open- en dichtklappen. Sommige scheermessen hebben een verwisselbaar mes, maar dat is niet standaard bij open scheermessen. Dit mes is perfect als je wil leren scheren net als een professionele barbier. Deze scheermessen vereisen namelijk heel wat oefening, maar zodra je het onder de knie hebt, kun je net zo goed scheren als een echte barbier!

Onderdelen van een open scheermes

Bij een professioneel scheermes als deze horen een aantal onderdelen. Sommigen hebben de mogelijkheid om de mesjes te wisselen. Deze kun je dus los bestellen wanneer je weer een nieuwe nodig hebt. Als het scheermes geen verwisselbare mesjes heeft dan kun je deze slijpen met een scheerriem. We raden het aan om deze om het jaar te slijpen met zo'n scheerriem of om het te laten doen bij een specialist. Daarnaast heb je tijdens het scheren een klein handvat waar je je vinger(s) op kunt laten rusten. Het is aan jou om voor jezelf een fijne houding van je hand te vinden tijden het scheren.

Verschil met shavette

Het voornaamste verschil met een shavette is dat de shavette standaard komt met verwisselbare mesjes. Een open scheermes heeft alleen bij uitzonderingen een verwisselbaar mesje. Een open scheermes wordt ook door de professionele barbiers gebruikt en het is een scheermes dat erg lang meegaat. Een shavette is een goedkopere versie om mee te oefenen voor het echte, traditionele scheren.

Vragen? Voor advies kun je ons altijd mailen of bellen op werkdagen tussen 09:00 uur – 17:00 uur.

Open scheermessen koop je bij Jackz.nl – Advies nodig? Bel ons op 085-0600750.

Lees meer