Double Edge Scheermes

Wat is een Double Edge scheermes?

Een Double Edge scheermees is een klassiek scheermes dat vroeger erg veel werd gebruikt. Dit was voordat het 'cartridge' systeem met drie of vijf mesjes zoals bij Gillette en Wilkinson populair werd. Een Double Edge scheermes wordt ook wel eens een krabber of Safety Razor genoemd. Een standaard Safety Razor heeft een rand waardoor het mesje niet uitsteekt. Dit is scheren in zijn puurste vorm: met één mesje.

Hoe werkt een Double Edge scheermes?

Scheermessen bestaan vaak uit drie delen: het handvat, de mesjeshouder en het kapje. Soms bestaan ze uit twee delen, dat is dan zonder het kapje. Dit wordt dan een twist to open scheermes genoemd. De Safety Razor heeft een vaste kop. Het mesje plaats je los in de scheerkop en deze maak je vervolgens vast met het kapje. Een Double Edge scheermes snijdt aan twee kanten, vandaar de naam. Navullingen van de mesjes zijn ook verkrijgbaar bij Jackz. 

Niet al onze Double Edge scheermessen worden standaard geleverd met extra mesjes. Kijk dus goed naar de productomschrijving of twijfel niet om het ons te vragen.

Vragen? Voor advies kun je ons altijd mailen of bellen op werkdagen tussen 09:00 uur – 17:00 uur.

Double Edge scheermessen koop je bij Jackz.nl – Advies nodig? Bel ons op 085-0600750.

Lees meer