Maak je hier selectie:

Hold

Shine

Based

Inhoud

AANBIEDING

Reuzel Red Pig

Reuzel Red Pig

€14,95 €12,95

AANBIEDING

Reuzel Blue Hog

Reuzel Blue Hog

€30,95 €29,95

AANBIEDING

Reuzel Blue Pig

Reuzel Blue Pig

€14,95 €12,95

AANBIEDING

Reuzel Green Pig

Reuzel Green Pig

€14,95 €12,95

AANBIEDING

Reuzel Red Hog

Reuzel Red Hog

€30,95 €29,95

AANBIEDING

Reuzel Pink Pig

Reuzel Pink Pig

€14,95 €12,95

AANBIEDING

Reuzel Green Hog

Reuzel Green Hog

€30,95 €29,95

AANBIEDING

Reuzel Pink Hog

Reuzel Pink Hog

€30,95 €29,95

Incl. btw

Pomade

Stijl je haar zoals jij het wilt met de allerbeste pomade. Bij Jackz vind je de beste haarproducten vanuit de hele wereld die ook door vele barbiers worden gebruikt. Ben je nog niet bekend met pomade of wil je meer weten over dit haarstylingproduct? Lees snel verder!

Wat is pomade?

Pomade, zoals het vandaag de dag wordt gebruikt, is het Franse woord voor 'zalf’. Het woord stamt van af van het Latijnse woord pomum (fruit of appel) en het Italiaanse woord pomata (pomo betekent appel). De referentie naar appels komt van het originele recept dat gepureerde appels bevatte.

Waarom kiezen voor pomade?

Pomades hebben over de afgelopen jaren veel aan populariteit gewonnen. Ook barbiers gebruiken dit product steeds vaker. Maar wat zijn de voordelen?

Een pomade is een van de meest veelzijdige haarstylingsproducten. Het verschil ten opzichte van gels en haarsprays is dat het haar niet uitgedroogd wordt. Daarentegen zorgt het juist voor een glanzende wet-look of zelfs een strakke look bij korter haar. Desondanks is een pomade nog steeds zeer stevig en geeft het een langdurige hold, zelfs voor lang haar!

In de jaren '50 werd pomade vooral gebruikt in de Rock & Roll scene en is het vooral bekend geworden door iconen zoals Elvis Presley en Johnny Cash.

Zijn er verschillen tussen de pomades?

Er zijn ontzettend veel verschillende pomades op de markt en onderling zijn er zeker verschillen. De verschillen zorgen vaak niet alleen voor een verschil in kwaliteit, maar ook in punten zoals structuur en de uitwasbaarheid.

Petrolatum, lanoline en bijenwas zijn de meest voorkomende basisingrediënten van pomade. De laatste jaren worden er echter veel pomades op waterbasis op de markt gebracht. Deze producten zijn ontwikkeld door de écht barbiers. Zij waren namelijk vaak meer tijd kwijt met het uitwassen van het haar van de klant, dan met het knippen. Dit is natuurlijk niet handig. Ook klanten zelf klaagden vaak dat ze de haren moesten wassen met Dreft om het uit het haar te krijgen.

Pomade op waterbasis heeft het grote voordeel dat het, ten opzichte van de eerdere pomades, makkelijk uit te wassen is. Dit is niet alleen belangrijk voor de barbiers, maar ook voor jou als gebruiker! Met een goede shampoo is je haar zo schoon.

Wil je meer weten over pomade? Lees dan onze blogpost over pomade. 

Vragen? Voor advies kun je ons altijd mailen of bellen op werkdagen tussen 09:00 uur – 17:00 uur.

Pomade koop je bij Jackz.nl – Advies nodig? Bel ons op 085-0600750.Lees meer