Uppercut Deluxe

Uppercut Deluxe is geïnspireerd door de tijdloze stijl van de jaren 1950 barbershop en de visie van oprichter, Willy "Uppercut" O'Shea, is Uppercut Deluxe een modern merk met een traditionele benadering van verzorgingsproducten voor echte mannen. Een Australische geboren merk dat trots is gemaakt met alleen de beste ingrediënten, Uppercut Deluxe biedt een kernassortiment van hoogwaardige verzorgingsproducten voor mannen zonder alle fancy versieringen van salon merken.

Hoe het allemaal begon

Het merk werd gebouwd door het creatieve brein, de passie en harde werk van Luke Newman en Steve Purcell, jeugdvrienden met een liefde voor barbering, surfen en skaten.

Newman ontdekte de wereld van barbering tijdens een verblijf in Portland Oregon. Om de hoek van waar Luke woonde was een oude-stijl kapperszaak naast een cafe waar hij zijn dagelijkse koffie altijd haalde. Elke dag keek hij in de kapperszaak en bewonderde hij hoe hecht en tijdloos de gemeenschap was in de kapperszaak. Hij wist dat het een vak was dat hij voor altijd kon doen. Hij kwam terug naar Australië, zoch naar een stage en de rest is geschiedenis.

Purcell is nu een barber voor 13 jaar. Hij wilde er al eerder mee beginnen omdat hij een hekel aan school had. Maar zijn vader vertelde dat hij zijn school eerst moest afmaken. Steve's broer kreeg toevallig een trimmer om reclame te maken. Purcell zag zijn kans schoon en sloot zijn schoolboeken om te gaan oefenen met de trimmer. Dat ging zo snel dat hij graag meer wilde. Zijn grootvader nam hem toen mee naar de kapper van vroeger.

Met een wederzijdse dorst om te werken in een omgeving die helemaal voor ze was gemaakt werd het tijd om hun eigen winkel te openen om een een gastvrije plek te creëren voor de jongens om te komen en gewoon rond te hangen. Op dit moment was barbering nog niet heel populair in Australië en vaak verkeerd begrepen.

Uppercut Deluxe

Het begin van Uppercut Deluxe

Luke en Steve waren trouw aan hun roeping, het leren van hun vak en het verzorgen van mannen. Ze werden op het begin uitgelachen door hun vrienden. Die zeiden dat gaat nooit iets worden. Nu kunnen ze niet meer stoppen met lachen door de lange rijen voor de deur die geknipt willen worden door hu favoriete kapper.

Uppercut werd geboren door middel van een frustratie van het gebruik van middelmatige producten die niet in de sfeer van hun winkel pasten; producten die zijn afgestemd op de man en niet in plaats van de vrouw. De jongens wilden iets gaan gebruiken wat hun trots maakten. Ze experimenteerde met verschillende formules en het duurde meer dan een jaar voordat ze tevreden waren met hun eerste product, de "Deluxe Pomade".

Het was een werk van liefde voor de jongens. Want wat Uppercut Deluxe uniek maakt is dat de jongens het product dagelijks gebruiken en voortdurend nieuwe tijdloze producten willen uitbrengen die allemaal 1 ding gemeen hebben; het gaat over de essentiële verzorging.

Bekijk hier alle producten van Uppercut Deluxe

Uppercut Deluxe

Uppercut Deluxe