Herengeuren

Herengeuren

Soorten herengeuren

Wie wil er nou niet lekker ruiken? We hebben verschillende soorten herengeuren in ons assortiment. Voor een meer subtiele geur kun je kiezen voor een aftershave. Maar als je op zoek bent naar een geur die langer blijft hangen, kun je kiezen voor een eau de cologne, eau de toilette of een parfum. Als je de verschillen wilt weten, lees dan snel verder.

De verschillen

Een aftershave is perfect voor een subtiele geur. Het geeft je een heerlijk frisse geur en het kalmeert ook de huid na het scheren. Het geeft verkoeling aan de huid en het gaat rode uitslag tegen. Ideaal dus als je wel lekker wilt ruiken, maar als de geur niet mag overheersen. Aftershave bevat zo'n 2% to 4% geurbestanddelen. Dit is tevens het laagste percentage onder de herengeuren.

Een eau de cologne is ooit ontstaan als naam voor een lichte, frisse geur met citrusoliën. Het bevat iets meer geurbestanddelen dan aftershave, namelijk zo'n 3% tot 5%.

Een eau de toilette bevat ongeveer 5% tot 10% geurbestanddelen. Oorspronkelijk was eau de toilette bedoeld als een verfrissende body splash. Eau de toilette blijft dan ook minder lang hangen dan parfum. Eau de toilette kan halverwege de dag worden bijgespoten om de geur weer te versterken.

Een parfum bevat veruit de meeste geurbestanddelen, namelijk 20% tot 40%. Parfum is een mengsel van geurstoffen in alcohol. Door het hoge percentage van geurbestanddelen blijft de geur langer hangen, waardoor je langer met een parfum doet. Een paar druppels parfum is ook vaak genoeg voor een hele dag. 

Vragen? Voor advies kun je ons altijd mailen of bellen op werkdagen tussen 9:00 uur – 17:00 uur.

Herengeuren koop je bij Jackz.nl – Advies nodig? Bel ons op 085-0600750.

Lees meer