Mondial 1908

Mondial maakt al meer dan een eeuw meesterwerken

Het verhaal begint in 1908 met een grote passie van de oprichter van Mondial en voorvechter van scheren en persoonlijke verzorging.

In die ontluikende periode werd er in een kleine ambachtelijke werkplaats in het centrum van Florence, begonnen met zijn eerste meesterwerken. Buitengewone scheerkwasten, volledig met de hand en met grote vaardigheid en precisie gemaakt. In toenemende mate is hij continue bezig met het verfijnen van zijn techniek  en het opdoen van een grotere kennis van de materialen. Na zijn kwasten, toen begon hij ook te werken met kostbare houtsoorten om een aantal buitengewone scheermess te creëren. Door zijn vaardigheid werd hij bekend over de hele wereld, zozeer zelfs dat prestigieuze namen in het buitenland zou hem opdracht om een aantal prachtige scheersets voor hem te ontwerpen.

Later werd besloten om de krachten met een ander ambachtelijk bedrijf, dat uitzonderlijke scheerzepen en crèmes produceerde, te bundelen. De opvolgende jaren werd er hard gewekt met veel passie en vakmanschap. Nu wordt er nog steeds gewerkt met de meest traditionele aspecten van ambachtelijke methoden die ze combineren met het gebruik van steeds meer geavanceerde apparatuur en precisie-instrumenten.

 

Lees meer