Baardborstel

Wat is een baardborstel?

Een baardborstel is een borstel met stugge haren die er voor zorgt dat je baard in vorm blijft. Er bestaan borstels met verschillende soorten haren, maar de betere borstels hebben haren van een zwijn en hebben haren met verschillende lengtes. Dit zorgt ervoor dat al je baardharen goed worden meegenomen. Veel borstels hebben een ovale vorm waardoor de borstel ook makkelijk gebruikt kan worden voor de bakkebaarden en snor. Deze vorm ligt ook makkelijker in de hand en is dus fijn voor in het gebruik.

Waarom een baardborstel?

Het brengt je baard in shape, het masseert de huid onder je baard en het maakt je baardhaar wat zachter. Allemaal factoren waarmee je baard er verzorgd en gezond uit ziet. Het kost ook niet veel tijd om 's ochtends even snel een borstel door je baard te halen.

Hoe gebruik ik een baardborstel?

Een baardborstel gebruik je het beste door het gelijkmatig in de groeirichting door je baard te halen. Hiermee borstel je je baard meteen in vorm en bereik je ook goed de huid onder je baardharen. Door op deze manier te borstelen bereik je de beste resultaten.

Hoe maak ik een baardborstel schoon?

Het regelmatig reinigen van de borstelharen voorkomt dat ze uitvallen en het houdt ze ook schoon. Was eens in de drie maanden de borstel met een beetje baardshampoo en spoel de borstel grondig schoon onder warm stromend water. Om de borstel te drogen plaats je deze rechtop op een handdoek met de haren naar boven. Op deze manier blijven de borstelharen intact en droogt hij het makkelijkste. 

Vragen? Voor advies kun je ons altijd mailen of bellen op werkdagen tussen 09:00 uur – 17:00 uur.

Baardborstels koop je bij Jackz.nl – Advies nodig? Bel ons op 085-0600750.

Lees meer